Ολοκλήρωση εκδήλωσης για την ενημέρωση Δωρεά Μυελού των Οστών

Ολοκλήρωση εκδήλωσης για την ενημέρωση Δωρεά Μυελού των Οστών

 

Δυναμικό παρόν έδωσαν εργαζόμενοι και φίλοι του ΕΚΕΤΑ στην εκδήλωση ενημέρωσης και εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Σύλλογο Όραμα Ελπίδας και τους Συντονιστές Μεταμοσχεύσεων του παραρτήματος του Ε.Ο.Μ. Βορείου Ελλάδος, την Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, στο Ερευνητικό Κέντρο.

Την εκδήλωση προλόγισε η κα Αναστασία Χατζηδημητρίου, Ερευνήτρια B’ στο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του ΕΚΕΤΑ. Ακολούθησε χαιρετισμός του Προέδρου του ΕΚΕΤΑ, Δρ. Δημήτριου Τζοβάρα και κατόπιν η παρουσίαση της Δρος Ελένης Γαβριηλάκη, Επιμελήτριας Β στο Αιματολογικό Τμήμα - Μονάδα Μεταμόσχευσης, του Γ.Ν.Θ. "Γ. Παπανικολάου" με τίτλο «Δότες Μυελού των Οστών: Όσα Θέλεις να Ξέρεις».

H Δρ. Γαβριηλάκη επεσήμανε ότι «μόνο 3 στους 10 ασθενείς με αιματολογικούς καρκίνους, που χρήζουν αλλογενούς μεταμόσχευσης, βρίσκουν συμβατό δότη στο συγγενικό τους περιβάλλον τονίζοντας έτσι την ανάγκη για εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών», «Στην χώρα μας σήμερα, ο αριθμός εθελοντών δοτών μυελού των οστών είναι πολύ χαμηλός για τα παγκόσμια δεδομένα, περίπου 200,000 και γι’ αυτό απαιτούνται πολλοί περισσότεροι, προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες εύρεσης συμβατότητας». Τέλος, η Δρ. Γαβριηλάκη, τόνισε πως η διαδικασία της δωρεάς του μοσχεύματος είναι ανώδυνη, παρόμοια με αυτήν της δωρεάς των αιμοπεταλίων και τέλος ικανή να σώσει ζωές.

Εκ μέρους του Συλλόγου Οράμα Ελπίδας, η κα. Δήμητρα Ζαχαρούδη και ο κ. Φώτης Αντωνίου, Συντονιστές Μεταμοσχεύσεων του παραρτήματος του Ε.Ο.Μ. Βορείου Ελλάδος, είπαν: «Με μία πολύ απλή διαδικασία λήψης σιέλου και την συμπλήρωσης μίας αίτησης, μπορεί κάποιος να γίνει εθελοντής δότης μέσα σε λίγα λεπτά, αρκεί να είναι υγιής και να ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 18 - 45 ετών».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, περισσότεροι από 120 νέοι εθελοντές προστέθηκαν με την εγγραφή τους στο Εθνικό και Παγκόσμιο αρχείο δοτών.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΕΚΕΤΑ συγχαίρει θερμά όλους τους συναδέλφους και τους συμπολίτες μας για τη συγκινητική ανταπόκριση και την ευαισθησία που επέδειξαν για άλλη μια φορά στο κάλεσμα να δώσουν ελπίδα σε ασθενείς σε όλο τον κόσμο που πάσχουν από καρκίνο του αίματος ή άλλα αιματολογικά νοσήματα. Σύντομα θα ανακοινωθούν οι επόμενες εθελοντικές δράσεις του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΕΤΑ για την εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

 

Ολοκλήρωση εκδήλωσης για την ενημέρωση Δωρεά Μυελού των Οστών    Ολοκλήρωση εκδήλωσης για την ενημέρωση Δωρεά Μυελού των Οστών
Η διαδικασία εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

 

Ολοκλήρωση εκδήλωσης για την ενημέρωση Δωρεά Μυελού των Οστών Ολοκλήρωση εκδήλωσης για την ενημέρωση Δωρεά Μυελού των Οστών
Η Δρ Ελένη Γαβριηλάκη, Επιμελήτρια Β στο Αιματολογικό Τμήμα - Μονάδα Μεταμόσχευσης, του Γ.Ν.Θ. "Γ. Παπανικολάου" .

 

Ολοκλήρωση εκδήλωσης για την ενημέρωση Δωρεά Μυελού των Οστών       Ολοκλήρωση εκδήλωσης για την ενημέρωση Δωρεά Μυελού των Οστών
Η εκδήλωση ενημέρωσης «Δότες Μυελού των Οστών: Όσα Θέλεις να Ξέρεις».   

 

Επικοινωνία

  Ασημακοπούλου Ακριβή, Πρόεδρος
 
  2310.498245
  2310.498303
  6o χλμ. Χαριλάου-Θέρμης, 57001 Θέρμη

Ακολουθήστε μας